Wmo : is de Wet Maatschappelijke ondersteuning

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo.
De aanvraag van zorg op basis van Wet Maatschappelijk Ondersteuning moet gedaan worden bij de gemeente waar u woont . De gemeente moet onderzoek doen naar uw persoonlijke situatie .De  Aanvraag van Wmo-zorg kan gedaan worden bij een speciaal Wmo-loket van de gemeenten of de  gemeenten hebben speciale wijkteams waar u terecht kunt met een hulpvraag.

Wmo aanvragen: hoe moet dat?

De Wmo is bedoeld voor iedereen die thuis ondersteuning nodig heeft, zodat ze zelfredzaam blijven. De Wmo is er ook voor mensen die hulp nodig hebben om mee te doen (te participeren) in de samenleving.
Heb je hulp nodig bij het aanvragen van hulp via de Wmo? Dan kun je via de gemeente een onafhankelijke cliëntondersteuner inschakelen. Deze persoon helpt  je gratis met informatie en geeft advies bij het regelen van hulp en ondersteuning. Kortom, de cliëntondersteuner komt op voor je rechten en helpt je bij het voorbereiden op het gesprek met de gemeente.
Heeft u problemen met het aanvragen van  Wmo? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Neem contact met ons op


Bel ons

06-129 64 775


Postadres:

Milhoes 2 8454 LB Mildam


Verstuur ons een email

info@moveonheerenveen.nlSocial Media


Facebook

www.facebook.com/moveonheerenveen


Linkeldn

#MoveonHeerenveen
Neem contact met ons op


Bel ons

06-129 64 775


Milhoes 2
8454 LB Mildam


Verstuur ons een email

info@moveonheerenveen.nlSocial Media


Facebook

www.facebook.com/wwwmoveonheerenveen.nl


LinkedIn

http://www.linkedin.com/in/Nynke